I samarbeid med Lærdal Grønt og Coop Nordvest har har vi lansert Sognalapskaus, ein norsk tradisjonsrett som vi i Haugen Gardsmat trur vil få sin renessanse i alle aldre.
Salta og røykt fårekjøt er ein viktig ingrediens i lapskausen vår.
Vi har alltid vore opptekne av matsvinn, og vi hadde eit ønskje om å utnytta får (ikkje lam) av denne lokale og gode råvara.
Gjennom prosjektet Sogn i regi av Sognefjorden Næringshage har vi utvikla eit stadig tettare samarbeid med Lærdal Grønt.
Dei hadde også utfordringar med matsvinn ved at gulrøtter og poteter som ikkje har riktig form eller storleik var vanskeleg å få avsetning på.
Dette vart til Sognalapskaus - eit bærekraftig produkt med kun naturlege råvarer, ingen kunstige tilsettingar!
MATREDDAR PRIS
Haugen Gardsmat og Sognalapskausen fekk Q-meieriene sin matreddarpris i oktober 2019.
Sjekk her: https://www.facebook.com/search/top/?q=matredderpris&epa=SEARCH_BOX
“Me er opptekne av matsvinn og utnytting av gode råvarer. Dette er bærekraft i praksis.”
Her kan du kjøpe Sognalapskaus
Extra Daglegvare
Dale
Digernes
Førde
Gossen
Høyanger
Kaupanger
Lærdal
Nordfjordeid
Øvre Årdal
Sunndalsøra
Volda
Digernes
Vik
Florø
Naustdal
Sandane
Sogndal
Stryn
Sistranda
Coop Marked
Askvoll
Brekke
Florø
Skjolden
Syvde
Fortun
Fresvik
Reed
Vadheim
Hornindal
Olden
Vassenden
Flåm
Coop Prix
Byrkjelo
Balestrand
Gaupne
Harøy
Hermansverk
Hornindal
Måndalen
Selje
Svelgen
Sogndal
Søvik
Stordal
Coop Mega
Ulsteinvik
Volda
Molde
Førde
Orkanger
Storkaia Kristiansund
Coop Obs!
Stormoa Ålesund
Sartor Senter
Vannkanten
Horisont
Lagunen
Spar Aurland
Bakar Jon
Ingrediensar:
Potet, gulrot, Saltkjøt (salta og røykt fårekjøt, saltasvinekjøt) kålrot, lauk og svart pepar.
Energi 235kJ/56kcal, fett 1,6g, metta fettsyrer 0,6g, karbohydrater 6,1g, stivelse 3,7g, mono- og disakkarider 2,3g, sukker 0g, kostfiber 1,1g, protein 3,7g, salt 0,5g