I strålande vær byrjar me marknadsesongen med Bergen Matfestival denne helga og Matstreif i Oslo om fjorten dagar.
Det er alltid ein drøss av prosjekt på garden i løpet av sommaren, men no byrjar ein stor del av desse å kome i mål. Det er godt å vete når me no går inn i årets travlaste månader.
I produksjonen har me fått inn dei fyrste lamma. Hjortejakta er også i gang, og me tek med oss alt me kan til festivalane. Du vil også kunne finna kje, lapskaus og eigenproduserte grillpølser.
Godt nytt er at me har med oss mykje god spekemat!
-også langtidsmodna spekeskinke 😊
Nokre har kanskje fått med seg at me har utvikla ein ny burger?
Den er av storfe og har ein spanande ingrediens: tare
Tare har masse umami, litt «kjøttaktig» i smaken og passar godt i burger.
Me tykkjer også at dette er med å fremje bærekraft og miljø inn i framtida.
Me kjem sikkert til å erfare etter kvart, og vidareutvikle dette konseptet; men no har me med ein test til festivalane. Vil du smake?
Det vil også verte pulled beef som me har vunne beste festivalrett med og grillpølser frå grillen.
No er det like før Odd, Jon og Kevin set seg i bilen og durar av garde.
Denne gongen vert gardakjerringi heime.
Servering av Sognalapskaus til ei gruppe, litt gjester inn og ut og ikkje minst: Lakking av gulv i Ljosdalen laurdag 😊
Med von om smakelege opplevingar
familien i Haugen